2010. május 10., hétfő

zúza pörkölt

 
Gyerekkorom csirke ételei mind házi nevelésű szárnyasokból kerültek ki. A húsuk színe, íze összetéveszthetetlen a mai boltban kapható csirkéével.  Akinek nem volt az asztalán még igazi kakaspörkölt az nem is tudja miről beszélek. Nem csak a combból, meg mellből áll egy igazi pörkölt, hanem a belsőségeket, a vérét is beleszokták főzni. Persze akkor még nem ettünk zúza pörit, mert nem volt "ideje" összegyűlnie akkora menyiségnek, amelyből jól lakhattunk volna. Ma már nem tartunk csirkéket, én meg itt a lakóházban főleg nem tudok. De most már szinte bármelyik boltban lehet zúzát venni apám nagy örömére, mert ő aztán tud termelni belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
-50 dkg csirkezúza (esetleg pulyka)
-kis fej vöröshagyma
-só, bors, 2-3 kk őrölt pirospaprika
-kis paradicsom,  fél tv paprika
-köretnek: rízs, tészta
A zúzát megmossuk, megtisztítjuk és felcsíkozzuk. Ehhez egy nagyon éles kés szükséges, különben megkínlódunk vele. A hagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk, megfutatjuk az őrölt paprikát is és hozzáadjuk a zúzát. Fűszerezzük és a fél tv paprikát meg a paradicsomot is belerakjuk. Főzzük kb másfél órát, vagy ameddig meg nem puhul. Savanyúság mindenképp, köretnek amit szeretnétek. Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails