2010. május 11., kedd

bolognai spagetti































A spagetti a kedvenc tésztám, mindegy hogy milyen szósz van hozzá, vagy csak zöldség...
A bolognai (aminek persze köze sincs az eredetihez, bár még nem volt szerencsém eredeti olaszt enni, sajnos) az egyik kedvencem. De mindenkinek van egy tuti receptje, ahogy szerinte a legjobb.

Hozzávalók két személyre:
-25 dkg darálthús (amilyet szeretnétek, vagy van)
-kis fej vöröshagyma
-só, bors, fokhagyma
-fűszerek: oreganó, kakkukfű, bazsalikom
-5 db paradicsom, vagy 1 kis paradicsomkonzerv
-ha nem elég savanykás, akkor kis ketchup
-15 dkg sajt

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a darálthúst és azt is elkezdjük pirítani, általában addig szoktuk amíg levet nem enged, de aki úgy szereti süsse meg teljesen, amíg jól meg nem pirul.
Öntsük fel annyi vizzel, amennyi ellepi, adjunk hozzá sót, borsot, oregánót, a fokhagymát és a paradicsom pürét, vagy a paradicsomot (Szabadítsuk meg a héjától, forró majd hidegvízbe mártás után lejön). Amikor már jó sürűre lefőtt a leve kész is.
Makaróni vagy spagetti tésztával fogyasszuk. Reszeljünk rá tálaláskor sajtot.


2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails