2010. május 17., hétfő

szezámos bundás padlizsán sült burgonyával


Szegény húsevő férfiak!!! Már megint mit tettem??? Nem volt hús az ebédben.... Hogy én milyen lelketlen és gonosz vagyok?!

Hozzávalók (2 személyre):
-1 közepes padlizsán (12 szelet lett)
-3-4 burgonya
-fűszerezéshez: só, bors, fokhagyma, szezámmag, kókuszreszelék
-tojás
-liszt
-zsemlemorzsa
-olaj

Elkészítés:
Megmossuk és felszeleteljük a padlizsánt nem túl vastagra. Besózzuk, fokhagymát reszelünk rá, és 10 percig pihenni hagyjuk. Addig előkészítjük a panírozáshoz a lisztet, a tojást (felverjük, fűszerezzük), a zsemlemorzsába belekeverünk szezámmagot és kókuszreszeléket, de akár sajtot is reszelhetünk bele. Forró olajban közepes lángos barnára sütjük. 
A burgonyát egy új mosogatószivacs dörzsis felével jól megsikáljuk, felcikkezzük egyformára, befűszerezzük. Egy tepsit kiolajozunk, mehet bele a krumpli és 1 dl vizet öntünk alá. Alufóliával lefedjük nagy lángon 15 percig pároljuk, majd a fólia eltávolítása után közepes lángon szép pirosra sütjük. Papírtörlőn felitatjuk a felesleges olajat és sok szeretettel, széles mosollyal tálaljuk a húsra vágyó férfinak!!!!:)))

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails