2010. május 13., csütörtök

citromos almás süti barackkal


Hát sok mindent  nem kell a képekhez hozzáfűznőm. Olyan finom amilyen szép.... Citromos süti, finom barackos öntettel, és hozzá a csokoládé fagyi, hmmmmmmm...

Hozzávalók: (28 cm-es formához, 8-10 szelet)
-10 dkg margarin
-10 dkg porcukor
-2 dl almásjoghurt (lehetőleg almadarabos, vagy egy zöldalmát aprítsunk bele)
-1 citrom leve
-20 dkg liszt
-3 tojás 
-1 tk sütőpor

a baracköntethez:
-1 konzerv barack
-5 dkg vaj, vagy margarin
-2 dl almalé
-5 dkg cukor
-5 cl rum
-0,5 citrom leve

Elkészítés:
A három tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a porcukorral. Hozzákeverjük a joghurtot, a citromlét, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét habbá verjük 1 ek cukorral, és óvatosan nehogy összetörjön a tésztához keverjük. Kivajazott formába öntjük és 180-200 fokon kb 45 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a baracköntetet. A cukrot serpenyőbe tesszük és karamellizáljuk. A barackot felaprítjuk és a serpenyőbe tesszük. A karamell szépen körbefonja a barackot. Hozzáadjuk a rumot, és aki szeretné be is gyújthatja...  Aztán hozzáadjuk az almalét és a citromlét. Amikor már jól besűrűsödött, akkor a vajjal krémesebb állagúvá tesszük és kész is. Langyosan tálaljuk és ne feledjük a csokifagyit!!!!!!!!!!!!!!

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails