2010. május 27., csütörtök

Pirított máj



Mit is mondhatnék? Egyszerű, és aki a májat szereti, annál biztos kedvenc. Gyorsan elkészíthető, csak azt sajnálom, hogy nem lehet előkészítve megvásárolni... :)
Hozzávalók:
-50 dkg máj
-só, bors
-3 fej lilahagyma
-olaj

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk és nagyon kis lángon elkezdjük olajon párolni. Közben megtisztítjuk a májat a hártyáktól, zsírtól és lehetőleg egyforma darabokra vágjuk. Amint a hagyma kezd megbarnulni, hozzákeverjük a májat és azt is átsütjük, már kicsit nagyobb lángon. Borsozzuk, és ha elkészült sózzuk is. 

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos isteni lehet

    VálaszTörlés
  2. Én nem igazán szeretem a májat, éppen ezért ritkán is készítek, de a csirkemájat ebben a formában bármikor rám lehet tukmálni. ;) Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Szia Krisztu!

    Láttam, hogy a blogom követőjévé váltál. :-)
    A rendes blogomat azonban itt találod: gesztenye.blogol.hu
    Szeretnék átjönni a blogsporta, de most nincs időm, majd talán államvizsga után :-)))
    Nagyon szép a blogod.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails