2010. május 15., szombat

stefánia vagdalt



A stefánia vagdalt nagyon látványos, finom, és roppant egyszerű. Nekem egy problémám szokott csak vele adódni, és az az ízesítés. Merthát kóstolás nélkül nem az igazi, de a nyershús nem tartozik a kedvenceim közé.:) Ezért ezt a feladatot, ha lehet mindig mással végeztetem el. :)

Hozzávalók:
-50 dkg darálthús
-egy kis fej hagyma
-3 kk örőlt pirospaprika
-őröltbors, só
-2 gerezd fokhagyma
-2 zsemle (tej az áztatáshoz)
-4 főtt tojás
-1 tojás

Elkészítés:
Főzzük meg a 4 tojásunkat keményre.(10 perc). A hagymát kockázzuk fel és píritsuk meg. A dárálthúsba keverjük bele a  nyers tojásunkat, a felaprított fokhagymát, a sót a borsot, pirospaprikát és a tejbe áztatott zsemlét. Jól gyúrjuk meg, mint a fasírtot. Nagyon kevés olajat tegyünk a tepsibe, épp csak annyit, hogy ne tapadjon le a darálthusi. Terítsük ki a darálthúst folpackra, vagy valami hasonlóra és a 4 tojást a közepére egy sorba tegyük rá. Hajtsuk rá a darálthús szélét a tojásra, jól nyomkodjuk össze, hogy mindenhol befedje. Mehet a sűtőbe 180 fokon 1 órára. Melegen nem lehet szépen szeletelni, de enni melegen és hidegen is jó.
Jó étvágyat!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails