2010. április 20., kedd

Fűszeres csirkeszárny pirított zöldséges rízzsel


Szívesen ettem volna pirított zöldséges tésztát, de nincs itthon spagetti tészta. :(  Persze az én Drágám közölte, hogy felejtsem el, mert ő húst akar. Hát gondoltam, a csirkeszárnyat úgy se szereti annyira....:)
Így ő kapott húst, én meg kaptam pirított zöldséget, igaz rizzsel, dehát így is finom lett.







Hozzávalók:
-8 db csirkeszárny( 2-3 db egy személyre)
-olaj
-fűszerek: só, bors, fokhagymapor, őrölt chili paprika, HA wok fűszerkeverék (és amit akartok)
-1 db közepes vöröshagyma
-egy kis káposzta
-1 sárgarépa
-10 dkg zöldborsó
-szójaszósz
- 5 dkg margarin
-egy csipet curry

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, levághatjuk a szárnyvégeket is. Egy mély tálban összekeverjük a fűszereket, amilyen arányban akarjátok (mennyire legyen csipős,stb). Hozzáöntünk kb. 0,5 dl olajat és jól elkeverjük. Ebben a fűszeres olajban jól megforgatjuk a szárnyakat és 10 percig hagyjuk állni. Egy tepsibe öntünk olajat és kb 1 dl vizet, megsütjük benne a szárnyakat 180 fokon kb 1 óra alatt. Forgassuk meg párszor a husit.
A vöröshagymát vágjuk nagy darabokra, a káposztát is (kb 2 maroknyi kell), a répát vághatjuk karikákra csíkokra, hasábokra. A margarinon elsőként a répát és a káposztát kezdjük el pirítani kisebb lángon. Öntsünk rá egy kis szójaszószt. 5 perc után mehet hozzá a borsó és a hagyma is. Most már rakhatjuk nagyobb lángra és egy csipet Curryvel, és ha kell még szójaszósszal ízesítsük. Úgy a finom, ha a zöldségek még egy kicsit ropogósak, de a hagyma elvesztette már a karakterét és a répa is átvette az ízeket. Ezután csak hozzákeverjük a főtt rizshez és tálalhatunk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails