2010. április 7., szerda

epres-barackos túrótorta







Nagyon egyszerű elkészíteni és a túró íze sem túl domináns. Nem túl édes, bármilyen gyümölcs felhasználható hozzá. Egy egyszerű vizes piskóta az alap, amit kedvünk szerint díszithetünk.

Hozzávalók a piskótához:
-6 tojás
-30 dkg cukor
-1 sütőpor
-6 ek víz
-25 dkg liszt

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vízzel habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Egy 28 cm-es formába öntjük és 180 fokon megsütjük kb. 30 perc alatt. (tűpróba) Pihentetjük, és félbe vagy három részre vágjuk. A régi öregek cérnával csinálták, de egy éles hosszú kés is megteszi.

Hozzávalók a krémhez:
-25 dkg túró
-kis doboz tejföl
-5dl tejszín
-1 cs vaniliás cukor
-3 ek cukor
-1/2 citrom leve
-1 citrom reszelt héja
-25 dkg eper
-1 barack konzerv

Elkészítése:
A túrót összetörjük, hozzá keverjük a tejfölt, aki szeretné össze is turmixolhatja. Hozzáadjuk a citrom levet és héjat, a cukrot, a vaniliás cukrot. Az epret leturmixoljuk,  4 félbarackot apróra felvágunk és ezt is a krémhez adjuk. A tejszín felverjük és felét a túrókrémbe óvatosan belekeverjük.
Ezzel a krémmel megkenjünk a piskóta rétegeket és a tetejét. A tortánk oldalát és a tetejét tejszínnel és gyümölcs darabokkal díszitjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails