2010. április 3., szombat

Gluténmentes kókuszoskocka





Hozzávalók:
Piskótához
6 db tojás
6 ev kanál cukor
3 ev kanál rizsliszt
3 ev kanál kukoricaliszt
1 csomag glutén mentes sütőpor

Mártás
8 dkg porcukor
20 dkg margarin
1 tábla ét csokoládé
7-8 ev kanál tej
4 dkg kakaópor

+ kókuszreszelék kb 15 dkg

Piskóta elkészítése:
Tojásokat szétválasztom. Tojásfehérjét felverem, majd hozzáadom a cukrot ev kanalanként, majd a tojássárgáját egyesével, a lisztet is kanalanként, és a sütőport.
A formánkat kikenjük zsiradékkal, és kilisztezzük, de én jobban szeretem a sütőpapírt.
Én most körformában készítettem, de négyszögletesben ajánlott.
15-20 percig sütöm 150 °C on hőlégkeveréssel, vagy közepes gázlángon.

Amíg a piskóta megsül, elkészítjük a mázt.
Az összetevőket egy lábosba mérjük, és kis lángon összefőzzük. :)

Miután kihült a piskótánk, felvágjuk kocka, vagy téglalap formára.

Egyesével beleforgatjuk a kihült mázba. Ne áztassuk. Villával gyorsan megforgatjuk, majd kókuszreszelékben meghempergetjük.

És már kész is. Nagyon fini lett:)







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails