2010. április 1., csütörtök

Rakott makaróni















Nagyon szeretem az olaszos kajákat, ez Adri barátnőm egyik kedvence. Én a spagetti tésztát jobban szeretem, de ílyen módon elkészítve jobb a makaróni tészta, nem lesz olyan száraz az étel, hála a tésztában lévő lyukaknak,  így sütés közben nem párolog el a szósz  összes nedvességtartalma.

Hozzávalók (4 fő):
-50 dkg darálthús (én pulykát vettem, mert alacsony a zsírtartalma)
-1 nagy doboz paradicsomkonzerv
-egy kis fej vöröshagyma
-oregánó
-só, bors, 1 gerezd fokhagyma
-50 dkg makaróni tészta (de jó rövidcső is)
- olaj
-25 dkg sajt

Elkészítési idő: 1 óra

Elkészítés:
 Tegyünk fel vizet forrni a tésztához, sózzuk és rakjunk bele 1 ek olajat. Ha felforrt a víz mehet bele a tészta, és főzzük "al dante"-re, azaz ne fözzük meg telejesen, a sütőben úgyis tovább puhul (nem szeretnénk, hogy szétmáljon). A vöröshagymát felkockázzuk és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a darálthúst és azt is elkezdjük pirítani, általában addig szoktuk amíg levet nem enged, de aki úgy szereti süsse meg teljesen, amíg jól meg nem pirul.
Öntsük fel annyi vizzel, amennyi ellepi, adjunk hozzá sót, borsot, oregánót, a fokhagymát és a paradicsom pürét. Amikor már jó sürűre lefőtt a leve kész is.
Öntünk egy adag szószt egy tepsi aljába, (nem kell, hogy nagy legyen, inkább magas legyen a széle, így több rétegünk lesz) aztán rakunk egy adag tésztát, szósz, megint tészta, a lényeg, hogy szósz legyen a legfelső. Aki akarja össze is keverheti az egészet :). A tetejére reszelt sajtot szórunk, ez is egyén fűggő, ki mennyit rak rá. 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt  megolvad és szép barnára sül.
Jó étvágyat hozzá mindenkinek!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails