2010. április 13., kedd

Sült oldalas


Nem mindenki szereti az oldalast, mert vagy a csonttal, vagy a porcogóval van bajuk. Halottam már olyan kifogást is, hogy sokat kell belőle venni, hogy az ember fia jóllakjon. Ha az ember jól választ, kaphat olyat is, amibe nincs csont, vagy alig van benne porcogó. Az előnye, hogy szinte nulla az előkészítési ideje és finom omlósra lehet sütni.






Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg oldalas (figyeljünk a kiválasztásnál az igényeinkre: mennyire zsíros, mennyi csont van benne, stb)
-só
-bors
-víz
-zsír vagy olaj
(Ez az alap, lehet fűszerezni fokhagymával, egyébb fűszerekkel, lehet sütni sörben, borban, amit a fantáziátok és szájízetek kíván)

Elkészítés:
Vágjuk fel a husit egyenlő darabokra (egy darabban 2 csont szokott lenni általában, az enyémben nem volt csont, csak porcogó). Sózzuk, borsozzuk. Mehet a tepsibe zsiradék, vízet öntünk alá lefedjük alufóliával és nagy lángon pároljuk, főzzük egy jó 3/4 órát. Majd levesszük a fóliát, és kis lángon pirosra sütjük.
Köretnek, ki mit szeret. Mi nagyadag salátával és krumplipürével ettük. A jutalmam, hogy este nem én mosogattam!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails