2010. április 16., péntek

Pirított csirkemell csíkok cukkinivel, sárgarépával és gombával


Nagyon szeretem a kínai kaját, és gyakran csinálok pirított zöldséges tésztát. Persze a "nem nyúl" emberemet is megkell etetnem, mert ő legszívesebben sült húst enne krumplival. Ily módon viszont kénytelen zöldséget enni, és nem nyafoghat, mert hús is van benne. :)

Hozzávalók 2 személyre:
-2 sárgarépa
-1 cukkini
-fél csirkemellfilé
-só, bors, fohkagyma, wok fűszerkeverék
-olíva olaj vagy olaj vagy margarin
-víz
-szójaszósz
-1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

Pucoljuk meg a gombát, a répát, a cukkinit elég megmosni, de azt is meghámozhatjuk. Csíkozzuk fel őket. Margarint vagy olajat tegyünk egy serpenyőbe és egy felaprított fokhagymát futtasunk meg rajta. Tegyük bele a répát, annak kell a legtöbb idő. Sózzuk meg és közepes lángon pároljuk 5 percig. Adjuk hozzá a cukkinit és a gombát is. Pároljuk át őket mis, majd egy kis vízzet öntsünk alá. Ha úgy ítéljük, hogy megfelel az igényeinknek,akkor félretesszük. A csirkemellet megmossuk és felcsíkozzuk. Megpirítjuk a húst is, fűszerezzük meg. 2dl vizbe oldjuk fel a keményítőt és öntsük a húsra. Tegyük vissza a zöldségeket és forraljuk jól össze őket, ne sajnáljuk a szójaszószt,de vigyázzunk mert eléggé sós az íze.
Ehetjük rízzsel, spagetti tésztával, rízstésztával, stb. Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails