2010. március 29., hétfő

Zöldborsós tokány





Ez egy nagyon egyszerű és gyors étel. Elkészíthető sertés és szárnyashúsból is, ki mit szeret, illetve mi található a fagyasztóban. :)

Hozzávalók (négy főre):
-50 dkg husi
-liszt
-olaj
-30 dkg bors ( aki akar többet, vagy kevesebbet rak bele)
-só, bors
-fűszerek:fokhagyma, petrezselyem, majoranna ki mit szeret

Elkészítési idő: Húsfajtától függően:30-45 perc

A husit felkockázzuk 1x1-re, és a kockákat beleforgatjuk lisztbe. Forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára pirítjuk a húst, ezáltal a husi kérget kap, az ízanyagok benn maradnak, és a liszt is megpirulva jellegzetes ízt ad az ételnek. Ezután felöntjük annyi Hidegvízzel ,amennyi ellepi a húst, és közepes lángon főzzük, a folyadékot pótolva. Fűszerezzük közben sóval, borssal, fokhagymával, egyéb fűszerekkel. Adhatunk hozzá egy kis tejfölt is. Amikor már úgy érezzük a hús megfőtt ( pl. a csirkehúsnál elég 15 perc, sertéshúsnál kell fél óra, ha nem több...) hozzátesszük a borsót. Ha zsenge, akkor nagyon hamar megfő, kostólgassunk. Ilyenkor már nem teszünk hozzá vizet és mire a borsós tokányunk elkészül, addigra a felesleges lé is elpárolog. Általában rizzsel fogyasztjuk, de szalma krumplival is nagyon finom.



2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails