2010. március 30., kedd

szallonás, fokhagymás csirkemell

,




Nem gondoltam volna,de mi ezt a csirkemellett 2x étkezéssel tudtuk elpusztítani, persze ettünk előtte levest is, de azt hittem kettőnknek meg se kottyan. :)

Hozzávalók:
-1 egész bőrős csirkemell
-4 gerezd fokhagyma (hosszában négy felé vágva)
-kolozsvári szalonna ( egy maréknyi felkockázva, de külön kell a bőre is)
-só, bors
-fűszerek
-1 doboz sör
-olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítési idő: 1 óra

A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és leszárítjuk. Egy vékony éles késsel lyukakat fúrunk a húsba,  fokhagymát és szalonnát dugdusunk bele. A csirkemell külsejét bedörzsöljük sóval, borssal, fűszerekkel és a szalonna börkével. (Aki szereti mustárral is megkenheti, szép piros színt kap tőle a husi.)
Kizsírozzuk a tepsit, beleöntjük a sör felét (a másikat megisszuk evés közben), mehet bele a mell, amire ráfektetjük a szalonna bőrt (aki akar tehet a husi mellé gerezdekre vágott almát, burgonyát, sárgarépát, vöröshagymát, stb) és letakarjuk alufóliával. Nagy lángon jó fél órát pároljuk, majd a fóliát és a hőfokot levéve szép pirosra sütjük. Kicsit pihentetjük és már szeletelhetjük is. 
Köretként csak azt ajánlom, amit a fatáziátok és a gyomrotok enged.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails