2010. június 16., szerda
VKF XXXV sütőben grillezett oldalas :))
Sajnos a rossz idő és a kert nélküliség miatt ez az étel a sütőben készült. A sütőben lévő tartó rácsot jól lesikáltam és arra tettem a husit alá pedig a tepsit, ami felfogta a lecsöpögő zsiradékot. Csak a füstíz hiányzott!!:)
Hozzávalók:
-fűszerek: só, fokhagyma, vöröshagyma( nagyon apróra vágva), mustár, gyömbér, bors, kurkuma, őrölt paprika, őrölt kömény, fahéj, őrölt szegfűszeg és egy csipet cukor.
-olaj
-oldalas
A fűszereket összekeverjük. Nem tudok arányt írni, mindenből kevertem egy kicsit, majd megkóstoltam. A lényeg: minden íz érezhető legyen, de ne domináljon.Olyan íze lett, mintha worchester szószt is öntöttem volna bele. Egy kicsit édes, egy kicsit savanykás, fűszeres. Ezt kb. 2 dl olajban elkevertem és ebbe forgattam be a feldarabolt húst. Hagytam pácolódni fél órát. Majd a sütőben 180 fokon megsütöttem. Alufóliába csomagoltam burgonyát és a sütőben azt is megsütöttem. Életem első, saját készítésű kovászos ubijával ettük. :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta, finom lehet
VálaszTörlésSziasztok,
VálaszTörlésTudom, csak egy kezdö kérdezhet ilyet :), de mégis, honnan tudom, hogy nyers füszeregyveleg milyen lesz majd a sütö után? Ha jól sejtem, a mustár adja meg a keverék folyósságát, ahhoz igazitsam a többi izt, vagy mi az alap?
Köszi,
Tamás
Ja, és gratulálok a bloghoz, nekem nagyon bejött! 50 évesen kezdtem el sütni-fözni és segit tuljutni a kezdeteken, mikor az embernek még minden uj...
VálaszTörlés