Már többször írtam, hogy mennyire szeretem a májat. A többi belsőséggel hadi lábon állok, talán csak a pacal, amit nagy ritkán: fél évente eszek még. Ez az étel nosztalgia az iskolai menza miatt, szinte kéthetente ezt kaptuk. Szerencsére Mamszim sose főzött ilyet, sok is lett volna.
Hozzávalók:
-50 dkg máj (én fagyasztott májat vettem)
-kis fej hagyma
-2 kk őrölt piros paprika, só, bors
-paradicsom, paprika
-erős pista
Hagymát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospapikát, a felkockázott paradicsomot és paprikát és felöntjük 3dl vízzel. Amíg a 'lecsós' alapunk megfő, a májat megtisztítjuk és felkockázzuk. Kb 10 perc után mehet a máj is az edénybe, pár perc alatt megfő. Fűszerezzük, és főtt burgonyával tálaljuk.
Nagyon szeretjük. Igazán finom étel. Nagyon guszta
VálaszTörlés