2010. július 11., vasárnap

A mai napi termelés..:)

Hát megint grilleztünk!!!! A barátom szülei erkély nélküli lakásban laknak, így  nekik is nagy élvezet volt egy kis saslikot enni. Az alsó képen a maradék lett lefényképezve :)

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg csirkemell
- 1 szál kolbász
- lilahagyma
- bacon
-1 közepes cukkini
pác: olaj, só, bors, mustár, fokhagyma, grillfűszer






A csirkemellet és a cukkinit felkockáztam. A kockákra ráöntöttem a páclevet, jól összekevertem, és állni hagytam 10 percig. A kolbászt felkarikáztam, a hagymát és a bacont nagy kockákra vágtam. Minden szép sorban felkerült a saslikpálcákra, és egy jó óra alatt az én kis teljesítményű grillsűtőmön szépen megpirultak. Burgonyapürével, kovászos ubival  ettük: nagyon jól laktunk!!!!!

2010. július 9., péntek

A beígért marhapörkölt


Hát végre volt időm egy finom marhapörit főzni, kb. tavaly ilyenkor főztem utoljára egy pöriföző versenyen. Sajnos ott nem nyertem, olyan pöri lett az első, amelyben oregánó, meg egy csomó olaszos fűszer is volt...
Én marha pöriben maradi vagyok, semmi extra fűszer vagy kisérletezés. A családi jól bevállt receptet fogom én is továbbörökíteni...



  Hozzávalók 2 személyre:

- fejenként  40 dkg hús
-1 közepes fej hagyma
-2 kk őrölt pirospaprika
-só, bors, csipet kömény, minimális fokhagyma krém vagy 1 gerezd fokhagyma
-2 dl száraz vörösbor
-Piros Arany

-Erős Pista
-4-5 db burgonya

A húsról lehetőleg minden faggyút, hártyát távolítsunk el, mert erős mellékíze lesz. Kockázzuk fel a húst és a hagymát is. A hagymát kevés zsíron, vagy olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paprikát és a húst is. Kevergessük addig kis lángon, amig a hús kérget nem kap. Ekkor töltsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi a húst, fűszerezzük és csendesen forrva főzzük kb. 2 órát. Nálunk családi hagyomány, hogy a burgonyát belefőzzük. Ez szerintem azért jó, mert nem veszi el az étel ízét, ha nem lesz elég sós a burgonya, stb.... A bort az utolsó pár percben tesszük hozzá, a lényeg, hogy kiforrjon az alkohol. Én úgy szeretem, ha jó sűrű a leve....

2010. július 8., csütörtök

Grill a tetőn


Erkély nélküli lakásban lakom egy társasházban. Így sajnos a kert örömeit nehezen élvezem, noha van kertünk, de ott semmit sem szabad csinálni...
Ezért kiköltöztünk a tetőre :)  Bár biztos pár lakótárs nem örülne ha tudná, én nagyon jól érzem magam, mivel finom grillezett husival van tömve a pocakom..:)
Tarja szeleteket megkentem mustárral, sóztam, borsoztam őket és ráreszeltem egy fokhagymát is. Hozzá parázs burgonyát ettünk. Ez a kis grill nagy barátom lesz...:)


2010. július 5., hétfő

Jelentem!!!!

Gázszerelés vége!!!! Már közbe majdnem ki is festettük a lakást... 2 hétig szinte semmit se főztem..:((, de visszatértem, bár ma már nem hiszem, hogy valami blogolni valót alkotok..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails